Zomerse weekmenu met 2 klassiekers

IMG_4286

Is de zomer dan nu toch echt begonnen?? Beter laat dan nooit. Ik ben dol op die zwoele, warme avonden. Lekker buiten eten, love it! Het weekmenu is daarom ook wat later, want met dit mooie weer ga ik lekker naar buiten ipv achter m’n computertje zitten. Deze week 4 zomerse gerechten, waarvan 2 klassiekers, voor iedereen die net terug is uit Frankrijk en Italië.. Bon appétit!!


WEEKMENU:


Eten weggooien is een no go!! Dus hier een paar tips wat kan je met de restjes kan doen:

  • Tonijn. Meng tonijn met een beetje roomkaas of hüttenkäse en peper en smeer op je brood voor lunch. Beetje sla en plakjes tomaat en/ of komkommer erop en je hebt een heerlijke lunch.
  • Gerookte kip. Lekker op brood of maak Freekeh met avocado & zongedroogde tomaten.
  • Blauwe kaas. Lekker op een toastje voor bij een goed glas rode wijn. Of maak deze lekkere tagliatelle met blauwe kaas, mango & walnoten
  • Coppa di Parma. Ik voel een borrelplankje aankomen met de blauwe kaas… 🙂 Hier heb je geen tips voor nodig.. dat eet je gewoon lekker op!