Zilvervliesrijst, spelt, quinoa met linzen & feta

Zilvervliesrijst, spelt, quinoa met linzen & feta

ZILVERVLIESRIJST, SPELT, QUINOA MET LINZEN & FETA

Hoofdgerecht – 20 min.


60 gr zilvervliesrijst, spelt & quinoa (Lassie)
100 gr linzen, uit blik
40 gr feta
1 tomaat
Of 3 handen gewassen spinazie of 4 champignons
1 sjalot
1 el olijfolie
2 el balsamico azijn
2 el rozijnen
1/2 rode peper, zonder zaadlijsten
3-5 takjes peterselie, alleen de blaadjes
Evt. 1-2 takjes munt, alleen de blaadjes
peper en zout


steelpan
wok


Kook water in een waterkoker.

Snipper de ui en snijd de rode peper, tomaat, feta in kleine stukjes en evt. verwijder je het zand van de champignons en snijd in plakjes.

Kook de rijst in 8 min. gaar in een steelpannetje met water uit de waterkoker.

Als de rijst nog 5 min moet, verhit je een wok met olie op middelhoog vuur. Fruit de ui op laag vuur in 2 min. Voeg 1 el balsamicoazijn toe en draai het vuur wat hoger, karamelliseer in ongeveer 2 min. (het wordt een klein beetje stroperig).

Heb je spinazie, draai dan het vuur op de hoogste stand en doe de spinazie bij de ui. Roerbak tot de spinazie is geslonken en breng op smaak met peper en zout.

Draai het vuur naar middelhoog. Voeg de linzen, rode peper, tomaat, evt. champignons, feta en rozijnen toe bij de ui en/ of spinazie en roer goed door elkaar.

Giet de rijst af als deze klaar is. En doe deze bij de groenten in de wok.

Draai het vuur uit. Knip boven de pan de blaadjes van de peterselie en munt in kleine stukjes. Breng op smaak met 1 el balsamicoazijn en evt. peper en zout. Even goed mengen en laat 2 min. staan zodat de smaken intrekken. (ondertussen even de keuken opruimen 😉 ) En eten maar!

 

Lekker veel smaken op 1 bord!!