Zalmburger

SAMSUNG CAMERA PICTURES

ZALMBURGER

Hoofdgerecht – 35 min.


1 zalmfilet (ontdooid)
1 el geraspte gemberwortel
1/4 rode peper
1 teentje knoflook
klein handje taugé
paar plakjes komkommer
1/2 bosui
1 tl limoensap
1 tl vissaus
1 el mayonaise
1/2 tl sesamzaadjes
10 gr paneermeel
1,5 el (sesam)olie
1 lekker (afbak)broodje


keukenmachine
wok of koekenpan (liefst met kleine bodem)
vershoudfolie


Heb je een afbakbroodje zet dan de oven aan en bak het broodje af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp de gemberwortel en pers de knoflook. Snijd de zalmfilet in grove stukken. Doe de rode peper in de keukenmachine en maal fijn. Lukt dit niet omdat de hoeveelheid te klein is, snijd het dan met een mes in kleine stukjes.

Doe de zalm, gember, knoflook, vissaus bij de rode peper in de keukenmachine. Maal fijn tot de zalm kleine stukjes zijn (draai het niet tot mouse!). Dus zet de keukenmachine een paar seconden aan en check de structuur. Evt. zet je hem nog even kort aan. Vorm er een burger van. Wikkel de burger in vershoudfolie en leg 15 min. in de vriezer.

Meng het paneermeel met peper en zout op een bord.

Meng in een kommetje mayonaise, 1/2 el olie, limoensap met sesamzaadjes tot een dressing.

Rol de burger door het paneermeel.

Verhit 1 el olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de burger 3 min. per kant.

Snijd het broodje doormidden en smeer de onderste helft in met de helft van de mayonaise. Leg hierop een paar plakjes komkommer, daarop een beetje taugé, vervolgens de zalmburger en de resterende mayonaise. Snijd een 1/2 bosui in ringetjes en leg dit als laatste op de mayonaise.

 

Recept uit de Boodschappen.