Wrap van ei met witte asperges, beenham en aardappelmousseline

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Klassieke combinatie in een modern jasje!!


WRAP VAN EI MET WITTE ASPERGES, BEENHAM EN AARDAPPELMOUSSELINE

Hoofdgerecht – 30 min.


3 plakken beenham (broodbeleg)
6 witte asperges
4 kleine aardappels (bijv. Nicolaatjes) (ongeveer 130 gr)
1 ei
100 ml melk
1 tl olie
1 tl yoghurt
1 el gehakte peterselie
peper en zout


hapjespan
koekenpan
steelpan
bolzeef


Schil de asperges en verwijder de onderste 2 cm.

Kook een volle waterkoker.

Was de aardappels (met schil), verwijder lelijke plekjes en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm.

Leg de asperges in een hapjespan (zodat ze niet buigen) en de aardappelblokjes in een steelpan. Giet in beide pannen kokend water tot de asperges en aardappelblokjes net onder staan en breng aan de kook. Kook de asperges 15 min. en de aardappelblokjes 10 min. op middelhoog vuur.

Klop ondertussen een ei los met melk, peper, zout en fijngehakte peterselie.

Verhit een koekenpan met olie en bak het ei op middelhoog vuur in 3-4 min goudbruin. Zorg dat je het ei goed verdeelt over de hele bodem van de pan, dan heb je een goed formaat.

Giet na 10 min. de aardappels af in een bolzeef. Wrijf vervolgens met de bolle kant van een lepel de aardappels door de zeef heen en vang op in een kom. Meng luchtig de yoghurt erdoor tot een fluweel zachte puree. Breng op smaak met peper en zout.

Schep na 15 min. de asperges voorzichtig uit de pan en laat ze even uitlekken.

Leg de ei-wrap op een bord verdeel de plakken beenham erop. Smeer in met de aardappelmousseline en leg de asperges in het midden. Rol vervolgens de wrap op.

Super lekker!!!