Worteltaart

img_4537
Soms heb je gewoon zin om iets te bakken, zeker als het een beetje druilerig weer is. Dan kijk je wat je in huis hebt en tatatataaa…. een Worteltaart is born. Zonder toegevoegde suiker, dus ook ideaal als ontbijt.


WORTELTAART

Ontbijt, tussendoortje of toetje – 40 min. (inclusief 30 min. oventijd)


Ontbijt: half taartje
Tussendoor: een kwart
Toetje: een kwart


2 grote bospenen
1 banaan
1 ei
50 gr havermout
1 el geraspte gemberwortel*
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
15 gr amandelen (of hazelnoten)
1 tl (kokos)olie


springvorm ø14 cm met bakpapier
staafmixer
hoge (maat)beker
rasp of keukenmachine


Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Rasp de wortelen of doe ze in een keukenmachine en maal tot kleine stukjes.

Breek de banaan in stukken en doe deze in een hoge beker. Voeg de havermout, het ei, bakpoeder en kaneel toe.

Rasp de gemberwortel en doe dit bij het mengsel.

Pureer met een staafmixer tot een glad beslag.

Hak de amandelen in kleine stukjes. Je kan dit ook kort in de keukenmachine doen.

Voeg de geraspte wortel en gehakte amandelen toe aan het beslag en roer met een lepel goed door elkaar.

Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm. Vet de vorm in met olie. (Is de olie hard, leg dan een stukje in de springvorm. Zet de vorm heel even in de oven en het is zo gesmolten.) Vet dan de hele vorm in met een kwastje of een stukje keukenpapier (let op, de olie is heet, als je hem hebt laten smelten in de oven).

Schenk het beslag in de vorm.

Zet de taart 30 min. in het midden van de oven.

Laat hem nog even in de vorm afkoelen en smullen maar!!!


* Tip: Bewaar gemberwortel in de vriezer. Rasp de benodigde hoeveelheid van de bevroren wortel en leg hem weer terug in de vriezer. Zo heb je er lang plezier van.