Witte chocolademousse met rood fruit

Wauw dit blijft een topper!! Om je vingers bij af te likken! De romige, zoete mousse en het warme, frisse fruit combineren perfect! Maak het wel een beetje met beleid, niet te fanatiek roeren, dan verdwijnt de luchtigheid en stijft hij niet zo goed op. Dit is echt een van mijn favorieten!


WITTE CHOCOLADEMOUSSE MET ROOD FRUIT

Toetje – 30 min. + minimaal 1 uur in de koelkast


Voor 2 stuks:
50 gr witte chocolade
75 ml slagroom
12 gr suiker 1 ei
75 gr frambozen (diepvries)
75 gr aardbeien (diepvries)


2 kommen
Steelpan
hoge maatbeker
mixer of garde
staafmixer
2 mooie glazen


Kook water in de waterkoker. Schenk een laagje in de steelpan en zet op laag vuur.
Zet een grote kom op de pan.

Breek de chocola in stukjes en doe in de kom samen met 30 ml slagroom. Laat de chocola smelten (au bain-marie). Roer af en toe door. Als de chocola gesmolten is, haal je de kom van de pan.

Zet ondertussen een schone, vetvrije kom klaar. Splits een ei, laat het eiwit in de kom lekken. (We gebruiken alleen het eiwit).

Klop het eiwit met een mixer stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker toe. Klop net zolang tot het eiwit stijf is en je de kom kan omdraaien zonder dat het eruit valt.

Klop met een mixer in een hoge maatbeker de rest van de slagroom stijf.

Pak de kom met het chocolademengsel.
Spatel rustig met een lepel (niet mixen) de stijve slagroom door het chocolademengsel. (niet te fanatiek roeren, dan blijft het luchtig)

Spatel dan rustig het eiwit met een lepel door het chocolademengsel.

Verdeel de mousse over 2 mooie glazen.

Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Vlak voordat je het toetje gaat serveren doe je de bevroren aardbeien en frambozen in een hoge maatbeker en zet 1 1/2 min op de hoogste stand zodat ze ontdooien en warm worden.
Pureer met een staafmixer.

Schenk het warme fruit op de mousse en serveer direct (anders smelt de mousse).
Je kan het fruit ook koud pureren, laat het dan eerst rustig ontdooien.

Geniet ervan!!