Warm bosvruchten- basilicumsoepje met vanille-ijs

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Super simpel toetje, maar succes gegarandeerd! Warm- koud en zoet- zuur blijven een goede combi’s.


WARM BOSVRUCHTEN- BASILICUMSOEPJE MET VANILLE-IJS

Toetje – 15 min.


200 gr bosvruchten (vers of diepvries)
4 blaadjes basilicum
1 bol vanille ijs
gemalen peper


steelpan
staafmixer
hoge beker


Doe de bosvruchten met de basilicum (bewaar 1 blaadje) in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot puree. Gebruik je bevroren fruit, ontdooi dit dan eerst een beetje in de magnetron.

Schenk de puree in een steelpan en verwarm op laag vuur. Als het begint te pruttelen schenk je het soepje in een kom.

Strooi er een klein beetje gemalen peper over.

Schep een bolletje vanille ijs en leg deze in het soepje. Leg er een blaadje basilicum op voor de leuk.

Meteen opeten, voordat het ijs gesmolten is.