Vitello Tonnatoburger

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Zin in een lekkere burger… hier is die dan!! Geïnspireerd op de Italiaanse klassieker Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijn-mayonaisesaus). Dit lekkere recept komt uit het Delicious Lekker thuis kookboek. Fijn weekend!!


VITELLO TONNATOBURGER

Hoofdgerecht – 30 min.


Voor de burger
150 gr kalfsgehakt*
2 tl kappertjes (potje)
6 zwarte olijven (vers)
1 klein sjalotje
1 klein teentje Knoflook
2 takjes bladpeterselie
1 el olijfolie
peper
*Verkoopt jou supermarkt geen kalfsgehakt, denk dan is aan een islamitische slager. Kan je het daar ook niet vinden vervang het dan door magere rundergehakt.  


Voor de saus
1/4 blik tonijnmoot op water
1 volle el mayonaise
1 tl kappertjes
peper


1 ciabatta (afbak)broodje
Beetje gemengde sla
1 tomaat


grillpan
staafmixer
(hoge) beker
evt. keukenmachine


Heb je een afbakbroodje, bak deze af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maal heel kort in een keukenmachine de kappertes, olijven, sjalotje, knoflook en peterselie fijn. Heb je geen keukenmachine snijd dan alles fijn.

Doe het gehakt en een beetje peper erbij en meng alles met een vork of met je handen goed door elkaar. Vorm er een burger van ter grootte van je broodje. (Wordt die heel dik, maak er dan 2 burgers van)

Doe de tonijn (zonder water) in een hoge (maat)beker. Voeg de mayonaise, kappertjes en peper toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Verwarm een grillpan op hoog vuur.

Smeer de burger aan beide kanten in met olie. Als de pan goed heet is grill je de burger 3 min. per kant.

Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.

Snijd het broodje doormidden. Smeer een beetje tonijnsaus op de onderste helft. Doe er wat sla en plakjes tomaat op. Leg de burger erop en verdeel de tonijnsaus erop. Leg er evt. nog een paar kappertje.