Tiramisu’s zusje

Tiramisu's zusje

Echt een voltreffer, succes gegarandeerd! Super simpel en goed van te voren klaar te maken! Ook leuk om met bitterkoekjes te maken. En als je eters met kids krijgt vervang dan de koffie en cognac door chocomelk. 


TIRAMISU’S ZUSJE

Toetje ( 20 min. + 1 uur opstijven)


1 kopje espresso, vers gezet
klein scheutje cognac* (ong 5 ml.)
8 mokkaboontjes
25 gr. mascarpone
12 gr suiker
25 gr vanillevla
30 gr Griekse yoghurt
2 speculaasjes (of 8 – 10 pepernoten)
* bij Gall&Gall kan je een klein flesje (5 cl.) krijgen.


mixer of garde
maatbeker
kommetje
klein kopje
een klein (mooi) glas om het in te serveren


Meng de espresso en de cognac in een kommetje en laat afkoelen.

Doe de mascarpone, suiker, vanillevla en yoghurt in een maatbeker en mix met een mixer of garde tot een luchtig geheel.

Snijd de mokkaboontjes in 4-en.

Doop een speculaasje in de afgekoelde koffie tot die volgezogen is. Doe hem in een (mooi) glas en prak met een lepeltje tot een bodem.  Schep vervolgens 2 el van het romige mengsel op de bodem. Verdeel de helft van de stukjes mokkaboontjes over het mengsel.

Doop het 2de speculaasje in het koffiemengsel en laat volzuigen. Doe het speculaasje in een klein koffiekopje en prak tot deze fijn is. Schep het koekmengsel op de mokkaboontjes (niet te hard duwen). Schep hierop de rest van het romige mengsel en eindig met de mokkaboontjes.

Dek af met (aluminium) folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast laten opstijven.