Thaise kippensoep met kokosmelk (Tom kha gai)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik ben echt dol op de Thaise keuken! Deze soep is ook echt te lekker!!


THAISE KIPPENSOEP MET KOKOSMELK (TOM KHA GAI)

Hoofdgerecht – 25 min.


1 kipfilet
1/2 paprika
1/2 rode peper
4 champignons
5 sugarsnaps
1 sjalot
1 cm gemberwortel
1 stengel citroengras (sereh)
1 el (wok)olie
1/2 tablet kippenbouillon
225 ml kokend water
150 ml kokosmelk*
1 el limoensap
1/2 el vissaus
1/2 plak mihoen
1 tak koriander
evt. 1 handje taugé
*Tip: AH verkoopt kleine pakjes kokosmelk


wok



Kook water in de waterkoker. Maak kippenbouillon van 225 ml kokend water en 1/2 tablet kippenbouillon.

Snipper de sjalot en paprika. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Veeg het zand van de champignons en snijd in plakjes. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps en halveer. Snijd de sereh in 4 stukken. Rasp de gemberwortel.

Snijd op een aparte snijplank de kipfilet in dunnen plakjes.

Verhit een wok met olie op laag vuur. Fruit de sjalot, rode peper, gember en sereh op laag vuur 2 min.

Voeg de paprika, sugarsnaps, champignons toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur.

Schenk de kippenbouillon, kokosmelk in de pan. Voeg de kipfilet, limoensap en vissaus toe en laat de soep 10 min. zachtjes koken.

Voeg na 8 min. de mihoen toe en laat 2 min. meekoken.

Proef of de soep naar smaak is en voeg evt. limoensap, vissaus en/ of peper toe.

Leg de taugé op de soep en knip er wat koriander over.