Thai chicken cashew nut

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Iedereen die in Thailand is geweest kent het wel, Thai chicken cashew nut. Oftewel..Gai Phad Med Mamuang Himmaparn… haha! Je kan het echt overal eten en het is erg lekker. Nou heb ik nog een kookboekje van mijn kookworkshop in Chiang Mai, bij Sammy’s Organic Thai cooking school. Dus besloot ik dit lekkere recept te maken. Simpel, snel en lekker!!


THAI CHICKEN CASHEW NUT

Hoofdgerecht – 25 min.


1 kipfilet
100 gr sperziebonen
8 baby maiskolfjes (blik*)
1 bosui
1 teentje knoflook
klein handje cashew noten (ongezouten)
2 el chillisaus
1 tl oestersaus
1 el (wok)olie
50 gr (basmati) rijst
*deze vind je bij de oosterse producten in de grotere supermarkten.


wok
steelpan


Kook een volle waterkoker.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Doe ze in een steelpan.

Snijd de maiskolfjes in stukjes en de bosui in ringen.

Schenk er kokend water bij de sperziebonen tot ze net onder staan. Breng aan de kook en kook 4 min.

Snijd ondertussen op een andere snijplank de kipfilet in blokjes.

Giet de sperziebonen af en laat uitdampen (bijv. in een vergiet of bolzeef).

Doe de rijst in dezelfde steelpan. Schenk er kokend water bij. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een wok met olie op hoog vuur. Doe de kip in de pan en roerbak 3 min.

Draai het vuur lager naar middelhoog. Voeg de sperziebonen, mais en 3/4 van de bosui toe en bak nog 2 min. mee.

Schenk de chillisaus en de oestersaus erbij en roer door. Voeg 1 el kokend water uit de steelpan toe en roer door. Draai het vuur laag en laat zachtjes pruttelen tot de rijst klaar is.

Hak ondertussen de cashew noten in stukjes.

Giet de rijst af.

Leg de kip met groenten op een bord. Verdeel de rest van de bosui erover en bestrooi met de cashew noten.

Serveer met de rijst. (Wil je zo’n mooi torentje maken. Schep dan de rijst in een koffiekopje en druk aan. Keer het kopje in 1 beweging om op het bord. Pak het bord met het omgekeerde kopje erop vast. En schud voorzichtig op en neer. Zet het bord neer en pak het kopje eraf. En je hebt een leuk torentje)