Thai beef salad

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is een van mijn favoriete salades!!! #LoveThai Food


THAI BEEF SALAD

Hoofdgerecht – 25 min.


1 biefstuk
10 cm komkommer
1 wortel
1/3 paprika
1 handje (veld)sla
rode ui (plak van 1 cm dik) of 1 sjalotje of bosui
1/4 rode peper
3 takjes koriander
2 tl (wok)olie
1 1/2 tl limoensap
1 el gembersiroop
1/4 tl vissaus
1 el sojasaus
sesamzaad
peper en zout


wok
aluminiumfolie
dunschiller of kaasschaaf


Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Leg een handje sla op een bord.

Schaaf met een dunschiller de komkommer en wortel in linten. Leg de linten op de sla.

Snijd de ui in halve ringen, de paprika in smalle reepjes en de rode peper in kleine stukjes. Verdeel de paprika over de sla, komkommer en wortel.

Meng in een kommetje limoensap met gembersiroop, vissaus, sojasaus, 1 tl olie, rode peper en ui.

Verhit een wok op hoog vuur.

Bestrijk de biefstuk in met 1 tl olie aan beide kanten en bestrooi met peper en zout.

Bak het vlees 2 min. Draai om en bak nog 2 min. aan de andere kant.

Leg ondertussen een stuk aluminiumfolie met de glanzende kant boven klaar. Leg het vlees op de folie en vouw dicht. Laat 1 – 2 min. rusten.

Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel over de salade.

Schenk de dressing erover. Bestrooi met sesamzaadjes en knip de koriander in kleine stukjes over de salade.