Tagliatelle carbonara met coppa di Parma & sperziebonen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Proef het echte Italië! Super simpel gerecht maar zo lekker!!!!


TAGLIATELLE CARBONARA MET COPPA DI PARMA & SPERZIEBONEN

Hoofdgerecht – 20 min.


50 gr tagliatelle
1/3 citroen
25 ml (slag)room (ik had nog mascarpone liggen, heb 1 el gebruikt)
1 ei
150 gr sperziebonen
1 tl tijm (gedroogd of vers, dan alleen de blaadjes)
25 gr + wat extra Parmezaanse kaas
6 plakjes coppa di Parma (of een andere rauwe ham)
2 grote blaadjes verse basilicum
peper


steelpan of middelgrote pan
rasp
citruspers


Kook een volle waterkoker.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en halveer ze.

Doe de tagliatelle in een steelpan. Schenk het kokende water erop en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe en kook mee.

Snijd de citroen doormidden, maar niet precies op de helft. Pak de kleinste helft. Rasp de schil en pers deze helft uit.

Splitst het ei en doe de dooier (eigeel) in een kommetje. Meng met de room, tijm, Parmezaanse kaas, 1 tl citroensap en de helft van de citroenrasp en een beetje peper. Meng goed door elkaar.

Snijd de rauwe ham in reepjes.

Als de tagliatelle klaar is proef je even of hij echt gaar is. Zo nee, kook nog een paar minuten. Wel, giet af, maar vang wat kookvocht op in een kopje.

Doe de tagliatelle en sperziebonen terug in de pan en zet op laag vuur. Giet het eimengsel erbij en roer goed totdat het ei licht gestold is. Voeg evt. een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Proef en voeg evt. nog een beetje citroensap toe.

Doe de reepjes rauwe ham erbij en schep door.

Leg alles op een bord. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas, de rest van de citroenrasp en knip er wat basilicum over.