Spaghetti met aubergine, tomaat & ricotta

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Proef de pure smaken uit Italie!! Het lijkt veel werk, maar is zeker het proberen waard!


SPAGHETTI MET AUBERGINE, TOMAAT & RICOTTA

Hoofdgerecht – 35 min.
(als je dit gerecht voor meer personen maakt, ben je wel langer bezig)


1/2 aubergine
1/3 bakje ricotta (ong. 80 gr)
1/2 blik tomatenblokjes (ong. 200 gr)
1 teen knoflook
2 takken verse basilicum
50 gr spaghetti
3 el olijfolie
1/4 tl (chili)peper (gemalen)
zout


wok
koeken- of hapjespan
steelpan
Bakblik of –plaat met bakpapier.
bord met keukenpapier


Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de ricotta in het bakje in 3 stukken. Keer het bakje om boven het bakblik, stort 1 stuk ricotta op het bakblik en houd de andere 2 tegen. Zet het bakblik met de ricotta ca. 25 – 30 min. in de oven.

Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes (of gebruik een kaasschaaf, is de aubergine te groot voor je kaasschaaf, halveer hem dan eerst).

Kook water in een waterkoker.

Verhit in een wok 1 tl olie op laag vuur. Pers de knoflook en fruit samen met de chilipeper 30 sec. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. indikken tot een saus.

Breek de spaghetti doormidden en doe in een steelpan. Giet er kokend water bij en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur. Meng in een kopje 2 el olijfolie met peper en zout. Smeer de plakken aubergine in met de olie en leg in de pan. Bak tot ze bruin worden en draai om. Zet een bord met keukenpapier klaar. Leg de plakken op het bord. Herhaal dit tot alle aubergine plakken gebakken zijn.

Giet de spaghetti af en meng door de tomatensaus. Doe de gebakken aubergine erbij en meng voorzichtig door. Leg dit op een bord.

Haal de ricotta uit de oven en breek in stukken over de pasta. Bestrooi met lekker veel blaadjes basilicum.