Semifreddo met yoghurt, chocola, noten & bosvruchten

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Semifreddo is halfbevroren room. Deze stoere, grove variant, met stukken chocola, noot en fruit is echt te lekker! Daar wil je je tanden wel in zetten!


SEMIFREDDO MET YOGHURT, CHOCOLA, NOTEN & BOSVRUCHTEN

Toetje – 20 min. + 2 uur in de vriezer


60 gr Griekse yoghurt 0%
3 pure chocolade paaseitjes (of van een reep)
25 gr bosvruchten (diepvries)
5 – 7 noten (bijv. amandel of hazelnoten)
1/2 vanillestokje
1 tl (vanille)suiker
100 ml slagroom


plastic wegwerp bekertje
staafmixer
garde
hoge beker


Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een mesje of theelepel van 1 helft het merg uit het vanillestokje.

Snijd de chocola en noten in stukjes.

Doe de slagroom in een hoge beker samen met de suiker en het vanillemerg. Klop de slagroom stijf.

Roer de yoghurt met een lepel door de slagroom.

Voeg de chocola, noten en een paar vruchtjes toe (bewaar de rest voor de saus).

Schenk het mengsel in een plastic bekertje en zet 2 uur in de vriezer. Niet langer, dan bevriest het te veel.

Voordat je het gaat eten doe je de 3/4 van het fruit in een hoge beker en pureer tot een saus. Roer met een lepel de rest van het fruit erdoor.

Haal de semifreddo uit de vriezer en knip het bekertje op 4 plekken in. Trek het plastic bekertje in repen van de semifreddo af en zet deze op een bord.

Schenk de saus erop en eet meteen op.