Salade met sinaasappelcouscous met biet & pompoen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gewoon super lekker & gezond!!


SALADE MET SINAASAPPELCOUSCOUS, BIET & POMPOEN

Hoofdgerecht – 35 min.


1 grote of 2 kleine gekookte biet
150 gr pompoen
1/2 sinaasappel
50 gr couscous
2 handjes sla (bijv. rucola melange)
1 teen knoflook
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kaneel (gemalen)
1/2 tl tijm (gedroogd of vers)
1 el olijfolie
20 gr feta
peper en zout


bakblik met bakpapier
steelpan


Verwarm de oven voor op 220 ˚C.

Snijd de pompoen en biet in plakken van 1 cm dik. Schil de plakken en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (hoe groter de blokjes, hoe langer het duurt voor ze gaar zijn). Leg de pompoen en bieten blokjes op een bakblik met bakpapier.

Pers de knoflook en meng in een kopje de knoflook met paprikapoeder, tijm, kaneel, zout, peper en olie.

Schenk de kruidenolie over de pompoen en de biet en schep door tot de olie goed verdeeld is over de pompoen.

Zet het bakblik in de oven en rooster 20 min.

Kook een beetje water in een waterkoker.

Pers de halve sinaasappel. Doe de sinaasappelsap in een steelpan. Zet op het vuur en breng aan de kook. Als de sinaasappelsap kookt zet je het vuur uit. Doe de couscous erbij. De couscous moet net onder staan, schenk er anders een beetje kokend water bij (niet te veel, anders wordt het papperig). Laat 5 min. wellen.

Leg de sla op een (diep) bord.

Schep de bieten en pompoenblokjes door de couscous. Verdeel over de sla. Verkruimel de feta erover.