Risotto met courgette, paprika & coppa di Parma

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Geniet! Want als je niet op let is het binnen 5 minuten op…. zooo lekker 😉


RISOTTO MET COURGETTE, PAPRIKA & COPPA DI PARMA

Hoofdgerecht – 25 min.


50 gr risottorijst
10 cm courgette
1 paprika
1 tomaat
1 sjalotje (ik had nog rode ui liggen, heb een plak van 1 cm gebruikt)
1 teentje knoflook
25 gr Parmezaanse kaas
5 plakken coppa di Parma (of andere rauwe ham)
350 ml kokend water
1/4 tablet groentebouillon
scheutje witte wijn of limoensap
1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
2 el olijfolie
peper
een paar blaadjes basilicum


wok of hapjespan
hapjes- of koekenpan


Kook water in de waterkoker.

Snipper de ui en pers de knoflook.

Maak bouillon van 350 ml kokend water en 1/4 tablet groentebouillon.

Verhit een wok met 1 el olie op laag vuur en fruit de sjalot en de knoflook 2 min. Voeg de risottorijst toe, draai het vuur naar middelhoog en bak al roerend tot de korrels rondom glanzen.

Blus af met de witte wijn of limoensap.

Als het vocht is opgenomen roer je de helft van de bouillon toe. Voeg de Italiaanse kruiden toe, bestrooi met peper en kook de rijst zonder deksel 20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg telkens een scheutje bouillon toe. Mocht je te weinig bouillon hebben, gebruik dan extra kokend water uit de waterkoker.

Snijd ondertussen de courgette, paprika en tomaat in kleine stukjes. En de ham in smalle reepjes.

Verhit, als de risotto nog 5 min.moet, een hapjespan met 1 el olie. Doe de courgette en paprika in de pan en bak 4 min. Voeg de laatste minuut de tomaat toe en zet dan het vuur uit.

Als de risotto 20 min. gekookt heeft, proef je of de rijstkorrels zacht zijn. Zo nee, voeg nog wat extra kokend water toe en laat nog even koken. Is de rijst wel zacht, doe dan de groenten en de ham erbij en roer goed door de risotto.

Schep de risotto op een bord en rasp er een beetje Parmezaanse kaas over. Niet teveel, dan wordt het erg zout. En knip de basilicum erover. Eet smakelijk!