Ravioli met spruitjes, spekjes & roomsaus

Ravioli met spruitjes, spekjes & roomsaus

RAVIOLI MET SPRUITJES, SPEKJES & ROOMSAUS

Hoofdgerecht – 25 min.


80 gr spruitjes
1/2 paprika
3 champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
125 verse ravioli met kaas
65 gr spekreepjes
4 el kookroom
peper


wokpan
steelpan


Kook een volle waterkoker.

Snijd de onderkant van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes. Snipper de sjalot, snijd de paprika in kleine stukjes. Veeg het zand van de champignons, snijd een plakje van het steeltje af, en snijd de champignons in plakjes.

Verhit een wokpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes tot ze bruin en krokant beginnen te worden.

Doe de spruitjes in een steelpan en giet er kokend water uit de waterkoker op tot de spruitjes net onder staan. Kook 3 min. (Niet langer, dan worden ze bitter!)

Pers de knoflook en doe samen met de sjalot bij de spekreepjes, bak 1 min. mee. Voeg de paprika en champignons toe.

Giet de spruitjes af en doe de ravioli in de steelpan. Giet er kokend water uit de waterkoker op tot de ravioli ruim onder water zit. Breng aan de kook en kook 3 min.

Draai het vuur onder de wokpan laag en voeg de kookroom toe. En roer er een beetje peper doorheen. Laat de saus warm worden, het hoeft niet per se te koken.

Giet de ravioli af en meng deze samen met de spruitjes voorzichtig door de saus.