Ravioli met garnalen & sperziebonen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Met maar 3 hoofdingrediënten maak je super snel dit lekkere gerechtje!! Ideaal voor als je niet veel tijd hebt!


RAVIOLI MET GARNALEN & SPERZIEBONEN

Hoofdgerecht – 15 min.


125 gr verse ravioli (kies een vulling wat je lekker vind, ik koos ricotta)
150 gr sperziebonen
15- 20 wokgarnalen (diepvries, ontdooid* of uit de koeling)
2 el olijfolie
1 tl limoensap (en wat extra)
peper en zout
evt. 1/2 tl italiaanse kruiden
*haal de garnalen een avond van te voren uit de vriezer en leg ze in een kom in de koelkast.


steelpan
wok- of koekenpan


Kook water in de waterkoker.

Meng in een kom 1 el olie met limoensap, peper en zout. Doe de garnalen erbij en meng door de marinade. Laat even staan.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Doe de sperziebonen in een steelpan.

Schenk de steelpan bijna helemaal vol met kokend water uit de waterkoker. Breng aan de kook en kook 4 min.

Verhit een wok op middelhoog vuur. Doe de garnalen met de marinade in de pan en bak ze in 3-4 min. rondom roze/ goudbruin. Let op, het kan een beetje spatten door de limoensap!

Als de sperziebonen 4 min. hebben gekookt doe je de ravioli erbij. Breng weer aan de kook en kook nog 3 min.

Giet de sperziebonen en ravioli af en doe dit bij de garnalen. Schep alles goed door elkaar. Voeg evt. Italiaanse kruiden toe.

Voeg nog 1 el olie toe en druppel er nog wat limoensap over.

Let op, bij sommige garnalen zit er nog een hard schilletje om de staart. Haal deze er dan eerst vanaf.

Eet smakelijk!!