Quinoa met bietjes, geitenkaas & noten

Quinoa met biet, geitenkaas, noten

QUINOA MET BIETJES, GEITENKAAS & NOTEN

Hoofdgerecht – 25 min.


50 gr quinoa
1 gekookte biet
1 waspeen
5 cm courgette
1/2 paprika
1 sjalot
1 el olijfolie
1/2 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd)
30 gr geitenkaas
10 gr noten (bijv. pecannoten)
evt. 1 tak bladpeterselie


wok
steelpan


Kook een waterkoker met een beetje water.

Snijd de biet in partjes, de waspeen, courgette, paprika in kleine stukjes en snipper de sjalot.

Kook de quinoa in een steelpan, met water uit de waterkoker, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit op een klein pitje.

Hak de noten in stukjes.

Als de quinoa nog 10 min. moet verhit je een wok met olie op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de paprika, wortel en courgette toe en roerbak 3 min. Voeg de bietjes en tijm toe en roerbak nog 5 min. op laag vuur.

Voeg de quinoa toe als deze klaar is en meng door. Brokkel de geitenkaas over de quinoa en bestrooi met de noten. Knip de blaadjes peterselie in kleine stukjes en strooi dit erover.

Super voedzaam!!