Quesadilla met pompoen

QUESADILLA MET POMPOEN

QUESADILLA MET POMPOEN
Voorgerecht, tapas of hoofdgerecht – 50 min.(inclusief oventijd)


140 gr pompoen
10 olijven
1/4 rode peper
1/2 bol mozzarella
35 gr feta
2 tortilla’s ø20 cm
25 ml olijfolie
1/2 tl paprikapoeder
5 takjes koriander (alleen de blaadjes)


Wil je er een salade bij maken, maak dan in totaal 200 gr pompoen volgens het onderstaande recept.
1/2 paprika
1 wortel (waspeen)
4 cm komkommer
1 tomaat
1 tak peterselie
evt. sla


Staafmixer
Bakblik met bakpapier (ik gebruik voor dit gerecht de bodem van een springvorm)


Verwarm de oven voor op 220˚C. Schil de pompoen (de schil kan je gewoon eten, maar ik vind hem voor dit gerecht te stug). Snijd in kleine blokjes van ca. 1×1 cm en doe de pompoen in een bakblik bekleed met bakpapier. Doe de olijven, rode peper en olie in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een kruidige olie. Bestrijk de pompoen met 1 tl van de olie en bestrooi met paprikapoeder. Doe de pompoen 20-25 min in de oven tot alles zacht is.

Snijd ondertussen de mozzarella en feta in stukjes.

Als de pompoen klaar is, draai je de oven naar 180˚C . Leg een tortilla op je snijplank. Smeer de tortilla in met een klein beetje kruidenolie. Doe de 140 gr pompoen erop, vervolgens de kazen en de koriander. Smeer de 2de tortilla in met wat van de kruidenolie en leg deze met de oliekant op de kaas. Smeer vervolgens de bovenkant in met de kruidenolie. Leg de quesadilla op de bakplaat met bakpapier van de pompoen. Bak de tortilla 8 min. in de oven. Draai hem vervolgens om. Dit doe je door een grote deksel op de quesadilla te leggen en het geheel in een beweging om te draaien. Schuif vervolgens de quesadilla van de deksel terug op het bakblik. Smeer de nieuwe bovenkant in met kruidenolie, bak nog 8 min.

Meng voor een salade 60 gr pompoen, met een 1/2 paprika, 1 wortel, 4cm komkommer en 1 tomaat, peterselie en evt. sla.

Haal uit de oven en snijd in parten.

Lekker als borrelhapje, tapas, in een kleiner maatje (tortilla ø11cm) als voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht met een lekkere salade. 

 

Geïnspireerd op een oud kookboekje van Marie Claire