Prosciutto-bonbon met blauwe kaas & appel

Prosciutto-bonbon

Lekker pittig, zoet, zuur en zout… kortom een smaakexplosie!
Makkelijk van te voren te maken. 


PROSCIUTTO- BONBON MET BLAUWE KAAS & APPEL

Voorgerecht – 25 min.


2 plakken prosciutto
25 gr blauwe kaas (Danablu)
1/4 appel (of 1/2 verse vijg*)
10 gr walnoten
1 el rozijnen (laat weg als je vijg gebruikt)
Heel klein beetje limoensap
Klein handje gemengde sla
1 el honing
1 el balsamicoazijn
1/4 tl mosterd
1 el olijfolie
*verse vijgen zijn in weinig supermarkten te krijgen, dus heb ik voor appel gekozen


vershoudfolie
koffiekopje of kookring


Meng de honing, mosterd, balsamicoazijn en olie voor de dressing.

Hak de walnoten in kleine stukjes. Was de appel en snijd deze in hele kleine blokjes (maak het niet te grof) en druppel de limoensap erover om verkleuring tegen te gaan. Snijd de rozijnen in kleine stukjes

Meng de appel, blauwe kaas, walnoten en de helft van de dressing in een kommetje.

Doe vershoudfolie in een koffiekopje. Leg een stuk vershoudfolie in het kopje en druk dit naar beneden, zodat de folie de vorm van het kopje heeft. Leg daarin kruislings 2 plakken prosciutto en druk deze naar benden, zodat ze een bakje vormen. Schep het appel, blauwe kaas mengsel erin, druk goed aan en strijk glad. Sla de prosciutto over de vulling heen en vorm een bonbon.

Vouw het vershoudfolie naar binnen en trek er voorzichtig aan om het uit het kopje te krijgen. (Maak je het gerecht van te voren, bewaar de bonbon dan in het vershoudfolie in de koelkast)

Doe de sla in het kommetje met de rest van de dressing, meng door. Leg de sla op een bord. Verwijder het folie en leg de bonbon op de sla.

Heb je nog vulling over, garneer de salade dan met de rest van de walnoten, kaas en appel.