Pompoensoep

Pompoensoep

POMPOENSOEP

Hoofdgerecht – 30 min.


250 gr pompoen
100 gr wortel
1 sjalot
1/3 rode peper
1/2 tablet groentebouillon
300 ml kokend water
1 el olijfolie
1/2 tl gemalen komijn (djinten)
1/4 el geraspte verse gemberwortel of gemberpoeder
evt. 1 el crème fraîche of kookroom
evt. 2 takjes verse koriander (alleen de blaadjes)


middelgrote pan
staafmixer


Kook water in de waterkoker. En maak een bouillon van 300 ml kokend water en 1/2 tablet groentebouillon.

Was de pompoen en snijd deze in plakken (met schil), verwijder evt. de zaadjes. Snijd de plakken in blokjes. Snijd de wortel in plakjes, rode peper in stukjes en snipper de sjalot. Rasp evt. de gemberwortel.

Verwarm een pan met olijfolie. Fruit de sjalot, rode peper, komijn en gember 1 min. Voeg vervolgens de pompoen en wortel toe en bak 4 min. Roer regelmatig door. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de soep 20 min.

Na 20 min. haal je de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer evt. de crème fraîche of kookroom erdoor. Knip de koriander erover.

 

Super lekkere pittige soep!