Pindakaasmuffins

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dol op pindakaas?? Ik wel 🙂 En je kan er veel meer mee doen dan op je brood smeren. Maak bijv. deze (gezonde) muffins! Echt heel lekker! Je kan ze op 2 manieren maken, als een soort cake of wat kleffer net als een brownie. Het is een ideaal ontbijt om mee te nemen. Maak ze ’s avonds en stop de muffins ’s ochtends in je tas en op naar je werk… of gewoon lekker als tussendoortje.


PINDAKAASMUFFINS

Ontbijt of tussendoortje – 35 min. (incl. 25 oventijd)
Ontbijt: 2 stuks  |  Tussendoortje: 1 stuks


3 – 4 el pindakaas met nootjes!
1 banaan
1 ei
75 gr havermout
2 el magere kwark of yoghurt
1 tl kaneel
1 1/2 tl bakpoeder
Snuf zout
evt. 6 pinda’s of noten (bijv. amandelen of hazelnoten)


4 siliconen muffinvormen
staafmixer
hoge maatbeker


Verwarm de oven voor op 150 ËšC.

Ga je voor de kleffe variant, snijd dan een stukje van 4 cm van de banaan af en bewaar deze. Breek de rest van de banaan in stukken en doe in een maatbeker. Ga je voor de ‘gewone’ variant doe dan de hele banaan in de maatbeker.

Voeg de havermout, kwark, ei, bakpoeder, kaneel en een snuf zout toe.

Ga je voor de gewone variant voeg dan 3 el pindakaas toe. Ga je voor de kleffe variant voeg dan 2 el toe.

Pureer met een staafmixer alles tot een beslag.

Wil je extra crunchje toevoegen, hak dan de pinda’s of noten fijn en meng met een lepel door het beslag.

Maak je de gewone variant, verdeel het beslag over de 4 muffinvormen.
Maak je de kleffe variant, snijd dan het stukje banaan in kleine stukjes. Schenk ongeveer 1 el beslag in elke muffinvorm om een bodem te maken. Verdeel de stukjes banaan over de vormpjes. Schep per muffin 1/2 tl pindakaas op de banaan. Verdeel het resterend beslag over de muffins.

Zet de muffins 25 min. in de oven.

Laat ze in de vormpjes afkoelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn, verpak je ze per stuk in vershoudfolie. Bewaar ze op een droge plek.  Maximaal 2 dagen bewaren.