Perentaartje

perentaartje

Gewoon lekker en altijd goed!


PERENTAARTJE

Toetje – 30 min. (Inclusief 20 min. oventijd)


1 plak bladerdeeg
1 peer (rijp of uit blik)
klein klontje boter
1/4 tl kaneel
4-6 noten (bijv. walnoten of hazelnoten)
1/2 tl suiker
evt. 1 bolletje ijs (wat je lekker vind)
evt poedersuiker


bakplaat met bakpapier
deegroller


Laat 1 plak bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200˚C.

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Halveer de peer en snijd in als een waaier en laat het puntje aan elkaar zitten

Rol de bladerdeeg een klein beetje uit. Neem een kom zet deze met de grootste kant op het deeg en snijd een rondje uit.

Leg de waaiers op het deeg met het puntje in het midden. Betrooi met een beetje kaneel en suiker. Leg een klein stukje boter op het topje. Bak het taartje 20 min. in de oven.

Hak de noten.

Leg het taartje op een bord en bestrooi met de stukjes noot. Leg er evt. een bolletje ijs op en bestrooi evt. met wat poedersuiker.