Pastinaak- zoete aardappelsoep

SAMSUNG CAMERA PICTURES

PASTINAAK- ZOETE AARDAPPELSOEP

Hoofdgerecht – 25 min.


1 kleine zoete aardappel
1 pastinaak
1 el geraspte gemberwortel
1/2 rode peper
1 sjalot
1 teen knoflook
300 ml kokend water
1/2 tablet groentebouillon
1 el olijfolie
1 el limoensap
1 tak bladpeterselie
evt. 1/2 tl Thai red curry kruidenmengsel of pasta (wees voorzichtig, dat het niet te pittig wordt)


middelgrote pan
evt. dunschiller


Kook water in de waterkoker.

Schil (bijv. Met een dunschiller) de pastinaak en de zoete aardappel. Snijd de pastinaak en zoete aardappel in gelijke blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Rasp de gemberwortel en snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) in stukjes.

Maak bouillon van 1/2 tablet groentebouillon en 300 ml kokend water uit de waterkoker.

Verhit in een wok met olijfolie op laag vuur. Doe de sjalot, knoflook, geraspte gember en rode peper in de pan en fruit 1 min.

Voeg de blokjes pastinaak en zoete aardappel toe en bak 2 min. Mee op middelhoog vuur.

Schenk de bouillon en de limoensap erbij en breng de soep aan de kook. Kook 15 min.

Snijd ondertussen de bosui in ringen.

Pureer met een staafmixer tot een grove soep. Strooi de bosui over de soep en knip de peterselie erover.

Lekker met grof bruin brood!