Pasta met pompoensaus en pittige Thaise balletjes

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat ga ik vanavond eten?? Zo stond ik van de week voor m’n koelkast, ik had geen idee. Dus ik keek wat ik nog had liggen, daar lag nog een stuk pompoen en gehakt. En ik had zin in pasta. En dan maak je pasta met pompoensaus en pittige Thaise gehaktballetjes!! En wat een lekkere combinatie. Een volle en romige saus met een pittige bite! Echt een verrassing!


PASTA MET POMPOENSAUS EN PITTIGE THAISE BALLETJES

Hoofdgerecht – 35 min.


250 gr pompoen
150 – 200 gr (magere) rundergehakt (1 persoons bakje)
1 tl Thai red curry kruidenmix (Jonnie Boer, Euroma, AH) of currypasta
50 gr pasta (bijv. tagliatelle, spaghetti of penne)
1 sjalot
1 teen knoflook
1 tl gedroogde tijm (of vers)
100 ml kokend water
1/4 tablet kippenbouillon
1 tl roomboter
1 el olijfolie
evt. 1 el Parmezaanse kaas
evt. 1 tak bladpeterselie


wok met deksel
steelpan
hapjes- of koekenpan
staafmixer


Kook een volle waterkoker met water.

Snijd 250 gr pompoen in plakken van 1 cm dik. Schil de plakken en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

Snipper de sjalot en pers de knoflook.

Verhit een wok met boter (dit geeft de volle smaak) op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de pompoen, tijm en een beetje peper toe en bak 5 min. Blijf af en toe roeren.

Maar bouillon van 100 ml kokend water uit de waterkoker en 1/4 tablet kippenbouillon.

Voeg de bouillon toe aan de pompoen. Roer even door en zet de deksel op de pan. Draai het vuur lager tot het zachtjes pruttelt. Laat 20 min. zachtjes pruttelen en roer af en toe door. Zet na 20 min. het vuur uit.

Doe de tagliatelle alvast in een steelpan en zet klaar.

Meng 1 volle (hou je van pittig doe dan iets meer, ben je niet zo’n fan van pittig eten doe wat minder) theelepel Thai red curry kruiden toe aan het gehakt en meng met een vork of lepel goed door het gehakt. Draai met je handen balletjes van walnoot grootte.

Schenk kokend water uit de waterkoker bij de pasta en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een hapjes- of koeken pan met olie op middelhoog vuur. Doe de gehaktballetjes in de kan en bak rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak in 5 min. gaar. Zet evt. een deksel op de pan.

Doe 2/3 van de pompoen in een hoge maatbeker met het vocht. Pureer met een staafmixer tot een saus. Doe de saus weer terug in de pan bij de pompoen.

Giet de pasta af en doe in de pan met saus. Schep de gehaktballetjes uit de pan (niet de olie mee scheppen). En roer voorzichtig door.

Doe de pasta op een bord en bestrooi evt. met geraspte Parmezaanse kaas en knip er blaadjes peterselie over.