Pasta met pangafilet, sperziebonen & zongedroogde tomaatjes

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Super simpel, lekker voor een snelle doordeweekse maaltijd!!


PASTA MET PANGAFILET, SPERZIEBONEN & ZONGEDROOGDE TOMAATJES

Hoofdgerecht – 20 min.


50 gr pasta (bijv. penne, fusilli, spaghetti)
1 pangafilet (ontdooid)
100 gr sperziebonen
10 cm courgette
5 zongedroogde tomaten
peper en zout


steelpan
wokpan


Kook water in een waterkoker.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen. (Tip: Leg een klein handje sperziebonen op je snijplank, leg de uiteinden van 1 kant allemaal naast elkaar en snijd in 1 keer alle uiteinden eraf. Draai de sperziebonen om en doe hetzelfde voor de andere kant.) Halveer de sperziebonen.

Halveer de courgette. Leg de platte kant op de snijplank en snijd weer over de lengte doormidden. En snijd de 2 kwarten ook in de lengte doormidden. Snijd de 4 kwarten vervolgens in stukjes van 3 cm lang. Doe hetzelfde voor de rest.

Doe de pasta in een steelpan met kokend water uit de waterkoker. Breng aan de kook en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd op een andere snijplank de panga in grove stukken.

Verwarm op middelhoog vuur de wok met 1 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten (of anders gewoon olijfolie). Doe de vis in de pan en bestrooi met peper en zout. Bak de vis 3 min. en schep af en toe om. Voeg vervolgens de courgette en de zongedroogde tomaat toe en laat meebakken. Bak nog 4 – 5 min. mee en draai dan het vuur laag.

Doe de laatste 5 min. de sperziebonen bij de pasta en kook mee. Proef na 5 min. of de sperziebonen en pasta gaar zijn. Laat anders nog een paar minuten koken. Proef opnieuw tot het gaar is.

Giet af en doe de pasta en sperziebonen bij de vis. Schep alles door elkaar. En klaar is kees!