Pasta met groenten en tomaten- room saus

Pasta met groenten en tomaten- room saus

Dit is een ideaal recept om je restjes groenten op te maken. Je kan voor dit gerecht bijna alle groenten gebruiken. Dus kijk wat je nog hebt liggen. Bedenk wel welke groente geblancheerd (kort gekookt) moeten worden en welke je kan roerbakken.
Voor een voorbeeld met pompoen, prei en champignons klik je hier


PASTA MET GROENTEN EN TOMATEN- ROOM SAUS

Hoofdgerecht – 20 min.


6 cm courgette
5 champignons
10 peultjes
100 gr broccoli (je kan de stronk ook gebruiken)
1 tomaat
1 bosui
50 gr pasta (kies maar wat je wil, penne, fusilli of spaghetti enz.)
1 el crème fraîche (of 75 ml kookroom)
1 tl bruschettamix (Italiaanse kruidenmix) *
1 el olie
1 el pijnboompitten
* verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en Xenos


steelpan
wok


Kook water in een waterkoker. Snijd de courgette en tomaat in kleine blokjes, de bos ui in ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes en als je de stronk gebruikt verwijder je een plakje van de onderkant en snijd de uitsteeksels van de zijkant af. Je houd nu een rechte staaf over, snijd deze in dunne plakjes (anders duurt het lang voordat ze gaar zijn). Verwijder de uiteinden van de peultjes. Veeg met een borsteltje of papiertje het zand van de champignons en snijd deze in plakjes.

Doe de pasta in een steelpan en kook met water uit de waterkoker volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Verhit een droge wok op middelhoog vuur en doe de pijnboompitjes erin (dus geen olie gebruiken). Brand de pitjes tot ze licht beginnen te verkleuren, leg ze op een bord en laat afkoelen.

Zet de pan terug en doe er 1 el olie in. Voeg de courgette toe en roerbak 3 min. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 1 min. mee. Voeg de bruschettamix, tomaat en bosui toe en roer door. Draai het vuur laag en voeg de crème fraise toe. Meng alles door elkaar en laat staan tot de pasta en groenten gaar zijn, let wel op dat het vuur laag staat en het niet aanbrand.

Als de pasta nog 4 min. moet, doe je de broccoli en peultjes bij de pasta. Zorg dat alles onder water staat en blijft koken. Kook de groenten mee. Proef vervolgens of de pasta en de groenten gaar zijn, anders laat je het nog 2 min. koken. En als het gaar is giet je alles af.

Doe de pasta, broccoli en peultjes bij de saus en meng goed door. Bestrooi met de pijnboompitjes.

En eten maar!!