Volkoren pasta met avocado- spinaziesaus

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Avocado’s zijn helemaal hip tegenwoordig. Je kan er heerlijke salades, smoothies van maken en ook op brood is het een aanrader. Maar je kan er ook pastasaus van maken… super gezond, romig, voedzaam en heel erg lekker!! Dit is een vegetarisch recept met volkoren pasta, gezonder en voedzamer dan ‘gewone’ pasta. Wil je toch vlees toevoegen voeg dan gerookte of gebakken kip toe.


VOLKOREN PASTA MET AVOCADO- SPINAZIESAUS

Hoofdgerecht – 20 min.


1/2 rijpe avocado
40 gr gewassen spinazie (ongeveer 3 handen)
2 – 4 blaadjes basilicum
1 tomaat
1/2 teen knoflook
1 tl limoensap
60 gr volkoren pasta
klein beetje geraspte Parmezaanse kaas
klein handje pijnboompitjes
1 el olijfolie
peper en zout


staafmixer
hoge beker
steelpan
koekenpan


Kook water in de waterkoker. Doe de pasta in een steelpan en schenk kokend water erbij. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de avocado, spinazie, limoensap, blaadjes basilicum, olijfolie, knoflook, peper en zout in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef of je het lekker vind, voeg evt. nog wat limoensap, peper en/ of zout toe.

Snijd de tomaat in stukjes.

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de avocado- spinazie saus erdoor en doe op een bord.

Verdeel de tomaat, geraspte kaas en pijnboompitten erover en klaar.