Ossobuco bianco met fettuccine & groenten

Italiaans eten valt bij veel mensen in de smaak, daarom is dit gerecht ook uitermate geschikt voor de kerst! Je kan het in kleine en grote hoeveelheden maken. Het is een snelle variant op de klassieke ossobuco. Buon Natale (merry Christmas)!


OSSOBUCO BIANCO MET FETTUCINE & GROENTEN

Hoofdgerecht – 45 min.


1 kalfslapje of kalfsschnitzel
125 gr verse fettuccine spinazie (Pastella)
2 waspenen
4 kastanje champignons
7 cm courgette
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1/3 citroen
1 ansjovisfilet
3 takjes tijm
100 ml droge witte wijn
100 ml kalfsfond of vleesbouillon
1 el olijfolie
2 el bloem
1 tl boter
peper en zout


wok met deksel (maak je een grotere hoeveelheid, neem dan een hapjespan of braadpan)
middelgrote pan
koekenpan


Snipper de ui, pers/ snijd de knoflook en snijd de wortel in dunne plakjes.

Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.

Pak een bord en doe de bloem erop. Haal het vlees aan beide kanten door de bloem.

Verhit een wok met boter op middelhoog vuur. Bak het vlees 2 – 3 min. per kant goudbruin.

Voeg de ui, knoflook, ansjovis (heel), wortel en takjes tijm toe. Bak 2 min. mee.

Blus af met de witte wijn en schenk de kalfsfond erbij.

Zet de deksel op de pan en draai het vuur helemaal laag. Laat 30 min stoven.

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Rasp de schil van de citroen, 1 tl rasp is voldoende. En pers een stukje van de citroen.

Proef de saus van het vlees. Schenk er een heel klein beetje citroensap bij. Roer door en proef of je het lekker vind. Voeg evt. nog wat toe, maar wees voorzichtig dat je het niet te zuur maakt!

Verhit, als het vlees bijna klaar is, een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.

En kook ondertussen water in een waterkoker.

Bak de courgette en champignons in de koekenpan.

Schenk het kokende water in een middelgrote pan en zet op hoog vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en doe de pasta terug in de pan.

Schep de courgette en champignons door de pasta.
Leg alles op een bord.

Leg het vlees op de pasta. Verdeel de wortel en een beetje saus over het vlees.
Knip de peterselie erover en verdeel de citroenrasp.

Eet smakelijk!!