Noedels met zalm & groene aspergestips


Ik ben dol op de oosterse keuken, omdat het lekker snel klaar is en vol zit met verse ingrediënten. Dit is een makkelijk en snel recept wat binnen een half uur op tafel staat, ideaal voor een doordeweekse dag.


NOEDELS MET ZALM & GROENE ASPERGETIPS

Hoofdgerecht – 25 min


1 zalmfilet (vers of ontdooid)
1 paprika
1/4 courgette
Klein handje groene aspergetips*
klein handje velderwtjes (diepvries)
1 plak witte rijst noedels
2 el (kokos)olie
1 el sojasaus
1 el chilisaus
1/2 el limoensap (kan gewoon uit een flesje)
(*dit zijn dunne groene asperges te koop bij AH, als je ze niet kan vinden kan je ook gewone asperges of sperziebonen gebruiken)


wok of hapjespan met deksel
klein pannetje


Kook water in een waterkoker.

Snijd ondertussen de paprika en courgette in stukjes en de aspergetips in 3-en.

Meng in een kommetje 1 el olie, sojasaus, chilisaus en limoensap door elkaar.

Doe de rijstnoedels in een klein pannetje.

Verhit een wok met 1 el olie en roerbak de paprika en courgette 4 min op hoog vuur.

Draai het vuur zachter en voeg de velderwtjes (gewoon meteen uit de vriezer en doe de zak meteen weer terug in de vriezer als de juiste hoeveelheid hebt toegevoegd) en de asperges toe. Schep alles door elkaar.

Voeg de saus uit het kommetje toe aan de groentes en schep een paar keer om. Schuif de groentes naar 2 zijkanten van de pan zodat er ruimte in het midden ontstaat.

Leg de zalm in het midden van de pan en bak 3 min met een deksel op de pan. Draai na 3 min om en bak dan ook de andere kant 3 min. (Maak je dit recept voor meerdere personen bak dan de zalmfilets in een aparte pan, anders past het niet. Maak dan wat extra saus zodat je ook wat saus bij de zalm kan doen voor de lekkere smaak)

Schenk ondertussen het kokende water bij de noedels en laat deze wellen volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking, meestal is dit een paar minuutjes.

Giet de noedels af.

Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg deze op een bord. Meng de noedels door de groentes met de saus. Schep dit bij de zalm op je bord en smullen maar!