Nasi met kip & garnalen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

NASI MET KIP & GARNALEN

Hoofdgerecht – 35 min.


75 gr rijst (bijv. basmati of pandan)
1/2 kipfilet
60 gr roze garnalen
1 bosui
1 wortel
1/4 courgette
1 teentje knoflook
1/4 – 1/2 rode peper (wees voorzichtig als je niet van pittig houdt)
1 el (wok)olie
1 ei
1 el ketjap manis of sojasaus


steelpan
wok of hapjespan
vijzel of staafmixer (als je dit niet hebt, is dat geen ramp)


Kook water in de waterkoker.

Doe de rijst in de steelpan. Als het water kookt schenk je dit bij de rijst en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de wortel, courgette in kleine blokjes (ong. 0,5cm) en de bosui in ringen. En hak de rode peper in kleine stukjes.

Doe de rode peper, de helft van de bosui en pers de knoflook in de vijzel. Wrijf tot een boemboe. (Je kan voor grotere hoeveelheden ook een staafmixer gebruiken). Heb je geen vijzel of staafmixer, sla deze stap dan over.

Snijd de kip in kleine blokjes.

Verhit de olie in een wok op laag vuur. Voeg de boemboe toe en fruit 2 min.

Voeg de kip toe, draai het vuur hoog en wok 3 min.

Doe de wortel, courgette en bosui erbij en wok nog 3 min. mee.

Klop ondertussen een ei los in een kommetje.

Zorg dat dat rijst gaar en afgegoten is.

Draai het vuur van de wok laag. Doe het ei erbij, en voeg de rijst toe. Schep goed door elkaar, draai het vuur naar middelhoog en blijf omscheppen tot het ei goed verdeeld en gestold is, ong. 1-2 min.

Voeg de ketjap en de garnalen toe en schep goed door elkaar.

Proef of je het lekker vind, voeg evt. nog wat ketjap toe. Maar maak het niet te zout.

Eet smakelijk!