Mie met aubergine, courgette & kip

SAMSUNG CAMERA PICTURES

MIE MET AUBERGINE, COURGETTE & KIP

Hoofdgerecht – 35 min.


1/2 aubergine
8 cm courgette
1 kipfilet
1 teen knoflook
1 el geraspte gemberwortel
2 el (wok)olie
1/2 el chilisaus
1 el sojasaus
1/2 el gembersiroop (of honing)
1/2 el (rijst)azijn
25 ml kokend water
50 gr wokmie
evt. 1 tl sesamzaad
evt. 1 tak verse koriander


wok of hapjespan met deksel
steelpan


Kook water in een waterkoker.

Pers de knoflook en rasp de gemberwortel. Meng in een kommetje 1 el olie, knoflook, gember, chilisaus, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn.

Snijd de aubergine in grove blokjes en doe deze in het kommetje met de marinade. Laat 15 min. staan.

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en snijd op een andere snijplank de kipfilet in blokjes.

Verhit een wok met 1 el olie op middelhoog vuur. Doe de kip in de pan en bak 4 – 5 min.

Breek ondertussen de mie doormidden en doe in een steelpan. Schenk er kokend water uit de waterkoker erbij en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de kip uit de pan en leg op een bord.

Doe de aubergine met marinade in de pan schenk er 25 ml kokend water bij. Zet de deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes pruttelen.

Voeg na 8 min. de courgette toe en draai het vuur hoger en bak nog 2 min.

Giet de mie af en doe bij de aubergine.

Bestrooi evt. met sesamzaadjes en knip er wat blaadjes koriander over.

 

Geïnspireerd op een recept uit de Boodschappen.