Mangobavarois

SAMSUNG CAMERA PICTURES

MANGOBAVAROIS

Toetje – 35 min. + 3 uur opstijven in de koelkast


1/3 rijpe mango
65 ml Griekse yoghurt
1/2 citroen
3 blaadjes munt
1 blaadje gelatine
30 ml slagroom
10 gr suiker


staafmixer
hoge (maat)beker
steelpan


Schil de mango. Snijd de mango in stukken. Maak een paar mooie blokjes voor de decoratie, de rest kan gewoon in grove stukken. Doe de grove stukken in een hoge (maat)beker en bewaar de mooie blokjes.

Pers de citroen.

Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

Pureer de mango met een staafmixer. Schenk de gepureerde mango met de helft van het citroensap in een steelpan. Verwarm op laag vuur. Als het warm is draai je het vuur uit.

Knijp de gelatine uit en roer door de mango tot het goed is opgelost. Laat afkoelen.

Ondertussen klop je met een garde de slagroom met suiker stijf tot yoghurt dikte.

Als de mango iets is afgekoeld roer dan de slagroom erdoor. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer goed door tot een glad mengsel.

Proef, en voeg naar smaak wat extra citroensap toe.

Schenk het mangomengsel in een mooi glas en dek af met vershoudfolie.

Laat de bavarois minimaal 3 uur opstijven.

Serveer met de mooie blokjes mango en knip de blaadjes munt erover.