Linzensoep met zoete aardappel

Linzensoep met zoete aardappel

LINZENSOEP MET ZOETE AARDAPPEL

Hoofdgerecht – 20 min.


100 gr linzen, uit blik
1 zoete aardappel
40 gr wortel
1/2 paprika
1 tomaat
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el olijfolie
350 ml kokend water
1/2 tablet groentebouillon
1 tl (pikante) kerriepoeder
2-3 takjes bladpeterselie of koriander, alleen de blaadjes
evt. peper


middelgrote pan of wok


Kook water in een waterkoker. Schil de zoete aardappel en snijdt in kleine blokjes van
1 x 1cm. Laat de linzen uitlekken. Snipper de ui en snijd de wortel, paprika en tomaat in kleine stukjes. Maak een groentebouillon van 350 ml kokend water en een 1/2 tablet groentebouillon.

Verhit pan met olie op laag vuur en fruit de ui 1 – 2 min. Voeg de kerrie toe en pers de knoflook erboven, bak 1 min. mee. Doe de zoete aardappel erbij roerbak 2 min. Giet de bouillon erbij en kook 5 min. op middelhoog vuur door. Voeg de wortel, paprika, linzen en tomaat toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken.

Proef en breng evt. op smaak met peper. Bestrooi met de peterselie.

Lekker en voedzame soep met bite!