Linzensalade met groene groenten

Linzensalade met groene groenten

LINZENSALADE MET GROENE GROENTEN

Hoofdgerecht – 20 min.


4 el linzen (uit blik)
175 gr broccoli
6 cm courgette
50 gr spekjes of rauwe ham (bijv. serranoham of prosciutto)
100 gr sugarsnaps of peultjes
1 tl (sesam)olie
1 tl limoensap
1/2 teen knoflook
1 el geraspte gemberwortel
2 tl gembersiroop
1/4 rode peper


wokpan
steelpan
rasp


Kook water in een waterkoker. Snijd de broccoli in kleine roosjes, courgette in kleine blokjes en rode peper (zonder zaadjes) in reepjes.  Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps of peultjes. Kook de broccoli en de sugarsnaps of peultjes in een steelpan met kokend water uit de waterkoker in 4 min. gaar.

Verhit ondertussen een wok op hoog vuur en bak de spekjes uit. Gebruik je rauwe ham bak deze dan niet, en laat het rauw. Als de spekjes bruin zijn voeg je de courgette toe. Als je voor de rauwe ham gaat, verhit dan de wok met 1 el olie en bak daarin de courgette. Bak de courgette 4 min. op middelhoog vuur.

Rasp de gember in een kommetje. Meng de olie, limoensap, geperste knoflook, geraspte gember, gembersiroop en rode peper erdoor tot een dressing.

Giet de broccoli en sugarsnaps af en doe ze bij de courgette. Voeg de linzen toe en roer alles door elkaar. Draai het vuur uit. Giet de dressing erover, meng door. Als je rauwe ham hebt, scheur deze in repen en meng door de salade. Laat de smaken 2 min. intrekken.

Dan ruim je ondertussen natuurlijk de keuken op 😉 en smullen maar!!

 

Geïnspireerd op een recept uit de Boodschappen.