Kokos panna cotta met mango

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Heel makkelijk voor als iemand komt eten. Je kan het van te voren maken en tovert het zo op tafel.


KOKOS PANNA COTTA MET MANGO

Toetje – 15 min. + 4 uur opstijven in de koelkast


100 ml kokosroom (verkrijgbaar bij een toko)
1 blaadje gelatine
1 tl vanillesuiker
1/2 vanillestokje
2 tl limoen
1/4 rijpe mango
1 tl geraspte kokos


steelpan
kommetje
mooi (wijn)glas
staafmixer
hoge beker


Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een mesje of theelepel van 1 helft het merg uit het vanillestokje.

Doe in een kommetje koud water en laat het gelatineblaadje 5 min. weken.

Doe de kokosroom in een steelpan. Voeg de suiker, 1 tl limoensap en de vanille toe. Verwarm de room op laag vuur. Als het warm is (het hoeft niet te koken!) draai je het vuur uit.

Knijp de gelatine uit en roer door de warme kokosroom.

Schenk de room in een mooi glas. Zet het glas minimaal 4 uur in de koelkast.
Wil je de panna cotta schuin zoals op de foto, zet dan het glas schuin in de hoek van de groentelade van de koelkast. Zet iets aan 1 kant onder het glas, waardoor deze schuin blijft staan.

Vlak voor je de panna cotta gaat eten, snijd je de mango in grove stukken en snijd een paar mooie blokjes ter garnering. Doe de grove stukken in een hoge beker met 1 tl limoensap. Pureer de mango.

Haal de panna cotta uit de koelkast en schenk de gepureerde mango erop. Leg de mooie mangoblokjes erop en strooi er een beetje geraspte kokos over.