Koffiecheesecakejes


KOFFIECHEESECAKEJES

20 min. + 2 1/2 uur koelkast


50 gr speculaasjes
1 kopje sterke koffie
2 blaadjes gelatine
20 gr boter
150 gr roomkaas
1 el suiker
6 blokjes pure chocolade
evt. fruit
evt. extra chocolade
evt. poedersuiker


keukenmachine
4 siliconen muffin vormpjes
steelpan


Doe de boter in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten.

Doe ondertussen de speculaasjes in de keukenmachine en maal fijn.

Schenk de gesmolten boter bij de speculaasjes en roer met een lepel goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de 4 vormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepeltje. Zet in de koelkast. (Heb je geen siliconen vormen leg dan eerst een stuk vershoudfolie in de vormen zodat je ze er straks makkelijk uit krijgt). 

Week de gelatine in een kommetje met koud water tot ze zacht zijn. Knijp uit en gooi het water weg.

Leg de uitgeknepen gelatine terug in het kommetje. Voeg de suiker toe. Schenk de hete koffie erbij. Blijf roeren tot de gelatine en suiker zijn opgelost.

Doe de roomkaas bij de koffie en roer net zo lang tot er geen klontjes meer zijn. Is dit lastig, zet dan een steelpan met kokend water op laag vuur en zet het kommetje op het hete pannetje. De roomkaas smelt door de warmte en je kan het makkelijker mengen.

Proef of je de smaak lekker vindt, voeg evt. nog wat suiker toe.

Verdeel het mengsel over de vormen.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Na 2 uur, zet je een steelpan met kokend water op laag vuur en zet een kommetje met 6 blokjes chocola op het hete pannetje. Smelt de chocola.

Verdeel 1 theelepel gesmolten chocola over de bovenkant van de cheesecakejes.

Zet de cheesecakejes nog even in de koelkast tot de chocola hard is.

Zet een cheesecakeje op een bord. Versier het bord met wat gesmolten en stukjes chocola en fruit (bijv. frambozen en bramen) Bestrooi evt. met nog wat poedersuiker en het ziet er super leuk uit.