Kalkoenschnitzel met roergebakken bloemkool & pastinaak

SAMSUNG CAMERA PICTURES

KALKOENSCHNITZEL MET ROERGEBAKKEN BLOEMKOOL & PASTINAAK

Hoofdgerecht – 25 min.


150 gr bloemkool, geen stronk
1 kalkoenschnitzel
1 kleine pastinaak
1 bosui
1 sjalotje
1 teen knoflook
1/4 rode peper of 1/4 tl chilipoeder
1 tl kerriepoeder
1,5 tl olijfolie
1 tl limoensap
75 ml kokend water
1/4 tablet kippenbouillon
1 el sojasaus
50 gr (gele) rijst (Lassie)
evt. 1 el peterselie


wokpan
steelpan
evt. dunschiller


Kook water in een waterkoker.

Snijd de bloemkoolroosjes in kleine stukjes. Maak hier geen wiskundige studie van, gewoon een snijplank en een groot mes gebruiken en ik kleine stukjes hakken. Schil de pastinaak, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd de pastinaak in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de sjalot, pers de knoflook, snijd de bosui in ringen en de rode peper in kleine stukjes.

Snijd op een andere snijplank de kalkoenschnitzel in repen. Kijk hoe de structuur van het vlees en snijd daar haaks op. (haaks op de draad heet dat..)

Doe de rijst in een steelpan met kokend water uit de waterkoker, de rijst moet goed onder staan. En kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak een bouillon van 75 ml kokend water en klein hoekje van een tablet kippenbouillon.

Verwarm een wok met 1 el olie op hoog vuur. Doe de kalkoen in de pan en bestrooi met kerriepoeder en zout. Roerbak de kalkoen 3-4 min. bruin. Sprenkel de limoensap erover, schep om, en doe het vlees in een kommetje of op een bord (waar je van gaat eten, scheelt afwas).

Zet de wok terug op het vuur, draai het naar laag vuur. Doe 1/2 el olijfolie in de (vieze) pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper of chilipoeder 1 min. Voeg de bloemkool en pastinaak toe en roerbak 2 min. op middelhoog vuur. Schenk de bouillon en sojasaus erbij en verwarm 4 min. op hoog vuur, totdat het vocht is verdampt.

Schep de kalkoenreepjes erdoor en schep alles door. Bestrooi met de bosui en knip de peterselie erover.

Giet de rijst af. En eten maar!

 

Recept uit Dekamarkt Proef ’t verschil.