Kalfsoester met za’atarkorst en sperziebonen- kikkererwtensalade

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Super gezond en snel klaar!! En wat klinkt het chique hè… kalfsoester met za’atarkorst…haha. Maar het is heel simpel hoor. 


KALFSOESTER MET ZA’ATARKORST EN SPERZIEBONEN- KIKKERERWTENSALADE

Hoofdgerecht – 20 min.


1 kalfsoester
150 gr sperziebonen
100 gr kikkererwten
2 tl za’atar kruiden
50 gr magere yoghurt of kwark
1 tl limoensap
1 klein teentje knoflook
blaadjes van 2 takken munt
peper en zout
2 el olijfolie


steelpan
wok of hapjespan
aluminiumfolie


Haal de kalfsoester uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Kook water in de waterkoker.

Meng in een kommetje de yoghurt, limoensap en een beetje peper en zout. Pers of hak de knoflook en knip de blaadjes munt fijn en roer dit door de yoghurt.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en doe ze in de steelpan.

Smeer met 1 el olijfolie de kalfsoester aan beide kanten in.

Verdeel per kant 1 tl za’atar kruiden op het vlees.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Schenk kokend water bij de sperziebonen en breng op hoog vuur aan de kook.
Kook 5 min.

Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een wok (ik kies een wok vanwege de kleine bodem, je hebt maar 1 stuk vlees, anders gaat de olie erg roken) op hoog vuur.

Leg de kalfsoester in de pan en bak 2 min. Bestrooi ondertussen met beetje peper en zout.

Na 2 min. Draai je het vlees om en bak je de andere zijde 2 min. Bestrooi met een beetje peper en zout.

Leg het vlees op de glanzende kant van het aluminiumfolie en laat 1-2 min. rusten.

Giet de sperziebonen af en leg op een bord. Verdeel de kikkererwten erover.

Snijd evt. het vlees in plakjes en leg op de salade.

Zet de dressing erbij of meng het er doorheen en eet smakelijk!!