Kabeljauw met sinaasappelcouscous, venkel & erwtjes

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lekkere frisse lente smaken!


KABELJAUW MET SINAASAPPELCOUSCOUS, VENKEL & ERWTJES

Hoofdgerecht – 25 min. (incl. oventijd)


1 kabeljauwfilet (vers, goeie kwaliteit)
1 sinaasappel
1/3 venkelknol
50 gr velderwtjes (diepvries)
50 gr couscous
1/4 tl steranijs (gemalen)
2 tl olijfolie
peper en zout


bakblik met bakpapier
wok of hapjespan
steelpan
citruspers


Verwarm de oven voor op 150 ˚C.

Leg de kabeljauwfilet in een bakblik met bakpapier. Druppel 1 tl olijfolie over de vis en verdeel dit met de bolle kant van de lepel over de vis. Bestrooi met peper en zout. Laat even staan.

Snijd de venkel in kleine stukjes.

Halveer de sinaasappel en pers 1 helft. Schenk de sap in een steelpan. Snijd van de andere helft een mooie plak af. De rest van de sinaasappel kan je lekker tijdens het koken opeten.

Zet de vis 9 min. in de oven.

Doe de couscous in een kommetje en doe de gemalen steranijs erbij.

Verwarm de sinaasappelsap. Als het begint te koken draai je het vuur uit. Schenk de sap bij de couscous tot deze net onder staat. Heb je te weinig, kook dan een beetje water in de waterkoker en voeg kokend water toe tot de couscous net onder staat. Roer even door zodat de steranijs verdeeld wordt. Laat 5 min. wellen.

Verwarm ondertussen een wok met olie op hoog vuur en doe de venkel in de pan, roerbak 3 min. Voeg de (bevroren) velderwtjes toe, bestrooi met een beetje peper en zout en bak nog 2 min.

Draai het vuur uit en voeg de gewelde couscous toe en meng goed door elkaar. Doe dit op een bord.

Haal de vis uit de oven en leg deze voorzichtig op de couscous.

Snijd de sinaasappelplak in tot het midden en leg deze op de vis.

En voilà…..smullen maar!