Kabeljauw met bonensalade

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Super gezond, licht, makkelijk & snel gerecht! Gek op bonen… zou Herman den Blijker zeggen… hahah


KABELJAUW MET BONENSALADE

Hoofdgerecht – 25 min. (incl. 9 min. oventijd)


1 verse kabeljauwfilet (dus liefst geen diepvries)
60 gr sperziebonen
50 gr diepvries tuinbonen (geen pot, is niet lekker)
50 gr diepvries velderwten (geen pot, is niet lekker)
handje taugé
1 bosui
2 el olijfolie
1 tl limoensap
1 teentje knoflook
4 grote bladeren munt (of meerdere kleintjes)
4 grote bladeren basilicum (of meerdere kleintjes)
peper en zout


bakblik met bakpapier
steelpan of middelgrote pan


Leg de kabeljauw op een bakblik met bakpapier en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 160˚C.

Doe de olijfolie en limoensap in een kommetje. Knip de bladeren munt en basilicum in hele smalle reepjes boven het kommetje. Pers de knoflook uit, voeg wat peper en zout toe en roer alles goed door elkaar. Laat even staan, zodat de smaken goed in de olie trekken.

Verwijder ondertussen de uiteinden van de sperziebonen en doe ze in een steelpan.

Kook water in de waterkoker.

Als de oven op temperatuur is, doe je 1 el van het olie- kruidenmengsel op de vis en verdeel de olie goed over de vis met de bolle kant van de lepel. Zet de vis 9 min. in de oven.

Schenk kokend water bij de sperziebonen. Breng ze aan de kook en kook 5 min.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen.

Na de 5 min. voeg je de tuinbonen en velderwtjes (kan rechtstreeks uit de vriezer) en kook nog 2 min.

Giet af en doe de rest van de kruidenolie en de bosui erbij. Meng goed door elkaar.

Leg de bonen op een bord. En leg de vis erop. Bestrooi met taugé en klaar.