Indiase bloemkool- broodsalade

Indiase bloemkool- broodsalade

INDIASE BLOEMKOOL- BROODSALADE

Hoofdgerecht – 20 min.


250 gr bloemkool
10 radijsjes
40 gr Griekse feta
1 1/2 el quinoa
1/2 tl gemalen komijn (djinten)
1/4 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 tl kerriepoeder
1/2 knoflook & koriander naanbrood (pak 2 stuks, Bombay Rose)
5 el tomatenblokjes (uit blik)
4-5 takjes koriander, alleen de blaadjes
1 el (kokos)olie


wokpan
steelpan


Snijd de bloemkool in kleine roosjes en blancheer in 3 min. Giet af en laat uitlekken. Snijd de radijs in 4-en.

Verhit 1/2 el olie op laag vuur in een wok en fruit de kerrie, komijn en korianderzaad in 1 min. terwijl je blijft roeren. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en roerbak de 2 min. mee op hoog vuur. Leg de bloemkool op een bord.

Verhit in dezelfde pan 1/2 el olie. Scheur het brood en bak in 3-4 min. knapperig bruin. Doe de bloemkool bij het brood en voeg de radijs en tomatenblokjes toe. Meng goed door en verkruimel de feta en bestrooi met koriander.

 

Super lekker gerecht uit de Allerhande juli 2013