Griekse gevulde paprika

SAMSUNG CAMERA PICTURES

GRIEKSE GEVULDE PAPRIKA

Hoofdgerecht – 30 min. (incl. 20 min. oventijd)


1 grote paprika (die blijft staan)
5 olijven
1 teen knoflook
4 zongedroogde tomaten
1/2 tl kappertjes
30 gr couscous
30 gr feta
1 bosui
1 volle tak bladpeterselie
klein hoekje van een tablet groentebouillon
peper


bakblik, bakplaat of ovenschaal met bakpapier


Kook een beetje water in een waterkoker. Verwarm de oven voor op 200˚C.

Doe de couscous in een klein kommetje met een klein hoekje van een tablet groentebouillon. Schenk kokend water bij de couscous tot deze net onder staat en laat 5 min. wellen.

Snijd ondertussen de olijven en bosui in ringen en de zongedroogde tomaatjes en feta in blokjes. Pers de knoflook.

Was de paprika en snijd het dakje met steel eraf. Snijd aan de binnenkant de zaadlijsten los en pak de zaadlijsten eruit. Check of de paprika blijft staan. Snijd anders een heel dun plakje van de onderkant tot deze blijft staan.

Roer de couscous los en proef of deze zacht is. Niet? Schenk er dan een heel klein beetje water bij en laat nog heel even staan. Is de couscous zacht, voeg dan de olijven, knoflook, tomaatjes, kappertjes, feta, bosui, en een beetje peper toe. Knip de blaadjes bladpeterselie in kleine stukjes en doe deze er ook bij. Roer alles goed door elkaar. Doe de vulling in de paprika en druk goed aan. Past niet alles erin, bewaar de rest en eet het er los als salade bij.

Zet het paprikadakje op de vulling en zet de paprika op een bakblik, bakplaat of ovenschaal met een stukje bakpapier. Doe de paprika 20 min. in de oven.

Super lekker!! En eet de overgebleven couscous erbij.