Gevulde portobello’s met spinazie, geitenkaas & zongedroogde tomaat

Eigenlijk is dit best een klassieker, maar altijd goed! De smaken van de paddenstoel, spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes passen zo goed bij elkaar.
Ideaal voor de kerst!      


GEVULDE PORTOBELLO MET SPINAZIE, GEITENKAAS &
ZONGEDROOGDE TOMAAT

Voorgerecht – 35 min.


Voor 2 stuks:
2 portobello’s
100 gr gewassen spinazie
2 tl zachte geitenkaas
3 zongedroogde tomaatjes (potje)
1/2 sjalotje
1/2 teentje knoflook
1 el pijnboompitjes
peper
evt. een handje gemengde sla


bakblik of ovenschaal met bakpapier
wok of koekenpan


Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de stelen van de portobello’s. Leg ze met de binnenkant naar boven op een bakblik met bakpapier. Besprenkel ze met wat olie van de zongedroogde tomaatjes.

Zet ze 15 min. in de oven.

Snijd ondertussen de ui en pers/ hak de knoflook fijn. Snijd de stelen van de spinazie en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Zet een wok op laag vuur met 1 el olie van de zongedroogde tomaatjes.

Fruit de ui en knoflook ongeveer 1 min.

Draai het vuur naar middelhoog. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaat en een beetje peper toe en roerbak tot de spinazie begint te slinken. Draai het vuur uit.

Haal de portobello’s uit de oven en dep het vocht eraf.

Verdeel het spinaziemengsel over de portobello’s. Schep op iedere portobello 1 flinke tl geitenkaas. En strooi er een paar pijnboompitjes over.

Zet ze nog 10 min. in de oven.

Serveer evt. met wat gemengde sla.

Geniet ervan!!