Gesmoorde aardappels met broccoli & pepersteak

SAMSUNG CAMERA PICTURES

GESMOORDE AARDAPPELS MET BROCCOLI & PEPERSTEAK

Hoofdgerecht – 30 min.


1 pepersteak
100 – 150 gr broccoli
5 kleine aardappels
1/3 blik tomatenblokjes (a )
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el Provençaalse of Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
100 – 150 ml water
peper en zout


hapjespan of wok met deksel
middelgrote pan
koekenpan of wok


Kook water in een waterkoker.

Haal de pepersteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Snijd de lelijke plekjes van de aardappels en snijd de aardappels in de lengte in vieren.

Snipper de sjalot, pers de knoflook.

Verhit een hapjespan of wok op middelhoog vuur met 1 el olie. Fruit de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de aardappels toe en bak 3 min. mee. Schenk de tomatenblokjes en 100 ml kokend water erbij en roer door. Voeg de kruiden en een beetje peper en zout toe en roer door. Zet de deksel op de pan en laat de aardappels 20 min. zachtjes pruttelen.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze in een middelgrote pan. Schenk er kokend water  uit de waterkoker bij tot de broccoli onder staat. Breng aan de kook en kook 5 min. Giet vervolgens af. En laat staan.

Controleer of er nog genoeg vocht bij de aardappels zit, zodat ze niet aanbranden. Schenk er anders een beetje water bij.

Proef na 17 min. of de aardappels bijna zacht zijn. Als dat zo is, dan verhit je een wok of koekenpan op hoog vuur. Smeer de pepersteak in met 1 olie en bestrooi met zout. Leg het vlees in de pan en bak 1,5 – 2 min. Draai om en bak de andere kant ook 1,5 – 2 min.

Doe ondertussen de broccoli bij de aardappels en meng door elkaar. Zet de deksel nog even op de pan en draai het vuur helemaal laag. Laat zo staan tot het vlees klaar is.

Leg de aardappels en broccoli op een bord en snijd evt. de pepersteak in plakken. Eet smakelijk!!