Geroosterde paprikamuffin met geitenkaas

Geroosterde paprikamuffin

Happy Christmas!


GEROOSTERDE PAPRIKAMUFFIN MET GEITENKAAS

Voorgerecht – 35 min. (inclusief 20 min. oventijd)


2 plakjes (ong. 30 gr) geitenkaas (naturel, bijv. President of Bettine)
1/2 tl limoensap
1 klein takje verse dille
100 gr geroosterde paprika (pot)
1 ei
1/2 el bloem
1/2 tl bakpoeder
klein plukje gemengde sla
1 el olijfolie

Voor de kaasster
1 plak bladerdeeg
klein beetje geraspte kaas
klein beetje Provençaalse kruiden
cocktailprikker


staafmixer
2 siliconen muffinvormen
evt. bakblik met bakpapier
evt. een los stukje bakpapier


Breek de geitenkaas in een kom in stukjes. Knip de fijne sprietjes dille in kleine stukjes. Meng de limoensap, dille met de geitenkaas en laat staan.

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Snijd de geroosterde paprika in de lengte door en dep droog met keukenpapier. Snijd ze vervolgens in repen van 2 cm breed. Doe 3/4 van de paprika in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Voeg een ei, bloem en bakpoeder toe en meng met de staafmixer goed door elkaar. Roer vervolgens met een lepel de geitenkaas en paprikarepen erdoor.

Wil je kaassterren maken. Laat dan 1 plak baderdeeg ontdooien. En steek met een vorm of snijd met een mes de vorm die je wil. Bestrooi met de geraspte kaas en Provençaalse kruiden. Leg de sterren op een bakblik met bakpapier.

Heb je siliconen muffinvormen, vet deze dan in met de olijfolie. Heb je geen siliconenvormen knip dan een stukje bakpapier in de vorm van de bodem van de vorm. Leg het papiertje in de vorm en smeer de vorm goed in met olie.

Verdeel het paprika- geitenkaasmengsel over de muffinvormen. Zet de muffins en kaassterren 20 min. in de oven.

Als de muffins klaar zijn haal je ze voorzichtig uit de vorm. Heb je siliconen gebruikt, druk dan voorzichtig de bodem omhoog en pak de muffin eruit. Heb je een harde vorm gebruikt, snijd dan de zijkanten voorzichtig los. Draai de vorm voorzichtig om vang de muffins op. Leg de muffins op een bord.

Verdeel wat sla om de muffins. Prik een cocktailprikker in een kaasster en steek deze in de muffin.