Gepocheerde peer met ricottamousse

Lekker toetje wat je helemaal van te voren kan maken en zo uit de koelkast op tafel tovert. De frisse peer met gember combineert heerlijk met de zachte, romige, lichtzoete mouse. Heerlijke combi! Ideaal voor als je veel gasten krijgt.


GEPOCHEERDE PEER MET RICOTTAMOUSSE

Toetje – 30 min. + minimaal 1 uur in de koelkast


Voor 2 stuks:
60 gr ricotta
1 net rijpe peer
100 ml slagroom
1/2 zakje vanillesuiker
125 ml droge witte wijn
1 el gembersiroop
klein beetje kaneel
paar walnoten


staafmixer met garde
hoge (maat)beker
steelpan
2 glaasjes


Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Doe de peer in een steelpan. Voeg de witte wijn en gembersiroop toe.

Kook op laag vuur 10 min.

Doe ondertussen de slagroom en vanillesuiker in een maatbeker. Klop met een mixer de slagroom stijf.

Schep vervolgens de ricotta erbij en klop nog even tot een luchtige mousse.

Zet de mousse in de koelkast.

Schep de peer uit de pan en laat afkoelen.

Kook het kookvocht in tot een siroop. Schenk ik een glaasje en bewaar.

Als de peer is afgekoeld verdeel je deze over 2 glaasjes. Schep vervolgens de ricottamousse erop.

Bestrooi met een beetje kaneel. Verdeel stukjes walnoten erover en druppel de peersiroop erop.

Zet minimaal 1 uur in de  koelkast.

Et voila…