Gehaktmuffin met geroosterde paprika & mozzarella

Super lekker en makkelijk gerechtje. De zoute ham zorgt ervoor dat het gehakt niet te droog wordt. De kruiden, zachte mozzarella en frisse paprika maken het lekker verrassend. Je kan het makkelijk van te voren maken, zet het in de koelkast totdat je het in de oven zet. Succes gegarandeerd!!


GEHAKTMUFFIN MET GEROOSTERDE PAPRIKA & MOZZARELLA

Voorgerecht of tapas – 35 min. (incl. 20 min oventijd)


Voor 4 stuks:
150 gr magere rundergehakt
2 geroosterde paprika (pot)
1 bol buffel mozzarella
4 plakken serrano ham
1 boterham
1 el Italiaanse kruiden
scheutje melk
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 takken peterselie
peper
evt. een handje gemengde sla


4 (siliconen) muffinvormen


Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui, pers/ hak de knoflook fijn en knip de blaadjes peterselie in stukjes.
Snijd de korstjes van het brood en snijd in blokjes. Doe het brood in een kopje en schenk er een beetje melk bij. Het brood neemt de melk op.

Doe het gehakt in een kommetje. Voeg de ui, knoflook, Italiaanse kruiden, brood, peterselie en peper toe. Meng goed door elkaar.

Snijd de geroosterde paprika’s in smalle reepjes en de mozzarella in 8 dunne plakjes.

Bekleed de bodem en randen van de muffinvorm met een plak serrano ham.

Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de vormen en druk aan.

Leg daarop naast elkaar de reepjes geroosterde paprika en daarop een plak mozzarella.

Vervolgens verdeel je de rest van het gehakt over de muffins.

Leg op het gehakt nog een plakje mozzarella en leg er nog een reepje paprika op. Vouw de randen van de ham naar binnen over de mozzarella. Dan wordt het een bakje.

Zet de muffins 20 min. in de oven.
Zet er evt. een bakblik met aluminium onder. Er komt wat vocht en vet vrij, dus dan hoef je niet je oven schoon te maken, maar alleen het aluminium weg te gooien 😉

Haal de muffins heel voorzichtig uit de oven dat je niet het hete vocht over je handen krijgt.

Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een bord. En leg er eventueel wat gemengde sla erom.

Eet smakelijk!!